Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У владі знову заговорили про об’єднання зарплатних податків із поетапним зменшення ставки

Реклама

Голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики ініціює пропонує об'єднати ЄСВ, ПДФО та військовий збір з поступовим зменшенням ефективної ставки податкового навантаження з 37% до 25%. Інформацією він поділився в інтерв'ю "Українським Новинам".

"Є законопроєкт, який я розробив. Я хотів його зареєструвати до Нового Року, проте дискусія з усією нашою командою трохи затягнулася. Я не хочу подавати законопроєкт, який буде мертвонародженим. Хочеться, щоб ми консолідувалися", - сказав Д.Гетманцев.

Також він додав, що наразі ефективна ставка становить 37%, а номінальна - 42%. Тому, може бути запропоновано зменшити її до 30% з подальшим зменшенням на 1% щороку до 25%.

Окрім того передбачається розширити можли,ть для декларування, а саме: запровадити посімейне декларування. Простіше кажучи, щоб декларуватися могла сім'я. Таким чином можна простимулювати декларування через збільшення податкових відрахувань. Тобто тій людині, яка подає декларацію, буде надана можливість використати великий обсяг вирахувань оподатковуваного доходу.

Не пропусти важливих змін у Новому Році. Нові правила, закони чи реквізити для сплати податків - про все повідомить LIGA360. Тільки до 14 січня LIGA ZAKON дарує новорічні знижки на преміум-рішення. Деталі за посиланням.

Нещодавно Д.Гетманцев також повідомляв, що:

- парламент може відстрочити штрафи для ФОПів за незастосування обов'язкових РРО/ПРРО;

- за старі покупки донараховувати податки не будуть, але за нові коштовні надбання доведеться доплатити.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини