Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міноборони про військовий облік жінок — штрафів у 2022 році не буде, бігти вже у військкомат не треба

Реклама

Як відомо, нещодавно постало питання про військовий облік жінок, що викликало бурхливі обговорення в соцмережах та ЗМІ. Але у Міноборони заспокоюють: не треба бігти вже зараз до територіальних центрів комплектування. На це в жінок є цілий 2022 рік. Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

«Протягом 2022 року триватиме перехідний період. Зараз ведеться робота над спрощенням порядку постановки на облік, вивчається питання пріоритетності професій, споріднених з військово-обліковими спеціальностями», - заявила Ганна Маляр. Вона додала, що про будь-які зміни у військовому обліку жінок Міністерство оборони обов'язково повідомить громадськість.

Водночас Ганна Маляр заспокоїла всіх українських жінок: штрафів протягом 2022 не буде. Це питання також вивчають на предмет можливих змін.

Наразі оборонне відомство також опрацьовує питання спрощення всіх процедур постановки на облік як чоловіків, так і жінок, зокрема і в частині «цифровізації» тих процесів, які технічно можливо перевести в онлайн.

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини