Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібен РРО для торгівлі через засоби пересувної торгівельної мережі

27 січня 2022, 14:25
760
0
Реклама

ДПС відзначило, що ФОП на загальній системі оподаткування або юрособи мають право проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО при здійснені роздрібної торгівлі через засоби пересувної торгівельної мережі (автомагазини, авторозвозки, автоцистерни, цистерни, бочки, бідони, низькотемпературні лотки-прилавки, візки, розноски, лотки, столики), що розташовані за межами стаціонарних приміщень, але за певних умов.

Так, законодавство дозволяє проводити розрахунки без застосування РРО та/або ПРРО, з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при умові, якщо граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів складає менше 500 тис.грн на один суб'єкт господарювання.

У разі перевищення граничного річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг) суб'єкт підприємницької діяльності зобов'язаний в місячний термін з дати перевищення річного обсягу розрахункових операцій зареєструвати та проводити розрахунки з застосовуванням РРО та /або ПРРО.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням. Зокрема, рекомендуємо статтю: "РРО-звітність: електронна й паперова".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини