Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кошти з картки покупця надійшли після робочого дня чи у вихідний – як провести через РРО

Реклама

У разі продажу товарів із використанням мережі Інтернет за допомогою платіжних карт, продавець зобов'язаний забезпечити надання споживачу (покупцю) розрахункового документа (фіскальний чек) встановленої форми. При цьому оформлення операцій з отримання коштів за товари, які були продані із відстроченням платежу, здійснюється з урахуванням режиму роботи суб'єкта господарювання. Про це повідомляє Головне управління ДПС у Київській області.

Фіскальний касовий чек на товари/послуги - це розрахунковий документ/електронний розрахунковий документ, створений у паперовій та/або електронній формі РРО та/або ПРРО при проведенні розрахунків за продані товари/послуги, який повинен містити обов'язкові реквізити згідно з визначеним переліком, у тому числі позначення форми виплати (готівкою, електронним платіжним засобом, у кредит, тощо) та суму коштів за цією формою виплати та валюту операції.

Розрахункові документи, створені РРО/ПРРО в паперовій та/або електронній формі, можуть містити додаткові дані про проміжний підрахунок загальної суми за чеком, суму здачі та інші дані, зокрема інформацію, яка визначена технічними вимогами до спеціалізованих РРО.

Законодавством України у сфері проведення розрахунків за товари (роботи, послуги) у готівковій та безготівковій формі чітко і однозначно встановлені вимоги до змісту та форми розрахункових документів, іншого чинним законодавством не передбачено.

Таким чином, у випадку проведення розрахункових операцій з відстроченням платежу або в кредит необхідно відповідно до вимог чинного законодавства при відпуску товару/послуги видати покупцеві розрахунковий документ встановленої форми із зазначенням у ньому форми оплати "кредит/післяплата/відстрочка платежу".

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини