Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці вказало на нюанси заміни тимчасово відсутнього працівника

Реклама

Управління Держпраці у Кіровоградській області нагадує, що виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника - це заміна працівника, відсутнього у зв'язку з хворобою, відпусткою, відрядженням та з інших причин, коли працівник поряд зі своєю основною роботою виконує обов'язки тимчасово відсутнього працівника.

Якщо посадовою інструкцією працівника передбачено виконання обов'язків іншого працівника на час його відсутності, то такі обов'язки належать до його трудової функції і їх виконують без видання окремого наказу та без доплати.

Посада, за якою відбувається виконання обов'язків, має бути передбачена штатним розписом, але зайнята тимчасово відсутнім працівником.

Виконувати обов'язки тимчасово відсутнього працівника можна тільки за згодою працівника і на підставі наказу. У ньому можна визначити перелік видів робіт, які тимчасово має виконувати працівник.

У разі виконання обов'язків працівнику провадять доплату. Її розмір установлюють на умовах, передбачених колдоговором. Розмір доплати залежить від складності, характеру, обсягу виконуваних робіт та ступеня використання робочого часу, який визначає керівник підприємства в наказі про покладення на працівника обов'язків тимчасово відсутнього працівника.

Тобто, працівник отримує зарплату у вигляді окладу (тарифної ставки) за посадою, яку обіймає, та доплату - за наказом про виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника.

В табелі обліку використання робочого часу виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника не показують. Записи про виконання таких обов'язків до трудової книжки та особової картки № П-2 також не вносять.

Працівник припиняє виконувати обов'язки в день виходу на роботу працівника, обов'язки якого виконувалися. Окремий наказ про припинення виконання обов'язків не видають.

Користуйтеся публікаціями:

- "Як доплачувати за виконання обов'язків тимчасово відсутнього директора";

- "Директор планує відпустку: як організувати роботу за його відсутності".

Спробуйте рішення LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини