Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Усі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19, можуть завантажити новий COVID-сертифікат в Дії – МОЗ

Реклама

Усі, хто отримав бустерну дозу щеплення від COVID-19 - можуть завантажити новий COVID-сертифікат. Міністерство охорони здоров'я разом з Міністерством цифрової трансформації запустило технічний функціонал для нових цифрових документів про щеплення.

Як повідомляє МОЗ, щоб отримати сертифікат, достатньо надіслати запит на порталі чи в застосунку «Дія». Зробити це можна одразу в перший день введення дози вакцини проти COVID-19, щойно медики введуть дані про вакцинацію до ЕСОЗ. Термін дії такого документа складатиме 270 днів, як і в усіх країнах ЄС.

Новим цифровим документом можна користуватися як всередині країни під час введення карантинних обмежень, так і за кордоном. Зокрема, український COVID-сертифікат після бустерної дози буде чинним в Україні з дня вакцинації, а в країнах, які входять до Довірчої мережі, - з 14 дня від дати щеплення.

Окрім COVID-сертифіката, українці, які отримали бустер, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Медичний документ видається за місцем щеплення чи в сімейного лікаря, та в ньому мають бути перелічені усі дози вакцинації проти COVID-19 відповідно до вимог. Цей документ, як і COVID-сертифікат, буде чинним 270 днів, рахуючи від дати останнього щеплення проти COVID-19.

«Алгоритм генерування залишився без змін: у застосунку вибираєте розділ Послуги, пункт COVID-сертифікати та документ, який вам необхідний. Лише за кілька кліків та кілька хвилин ви отримуєте оновлений сертифікат. Без поїздок, довгого очікування та контактів з людьми», - зазначив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Два тижні тому уряд скоротив термін дії «зелених» COVID-сертифікатів. Їхній термін дії замість 365 днів тепер складає 270 днів. Щоб новий термін сертифіката коректно відображався у додатку «Дія», слід згенерувати свій документ повторно. Це важливо зробити, оскільки після того, як сплине 270 днів від останньої дози повної вакцинації, документ втратить чинність.

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини