Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд унормував використання даних е-трудових книжок щодо стажу для виплати надбавки за вислугу років

Реклама

Уряд на засіданні 02.02.2022 року розглянув постанову "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань оплати праці щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі".

Розробка документа пов'язана із нормами Закону № 1217, яким запроваджено трудові книжки в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб.

Тому потрібно привести у відповідність із Законом деякі нормативно-правові акти, якими передбачено посилання на документи для визначення стажу роботи, який дає право на нарахування надбавки (доплати) за вислугу років. Передусім це стосується бюджетної сфери.

Буде передбачене посилання на документи для визначення стажу роботи, який дає право на нарахування надбавки (доплати) за вислугу років. А саме можна буде віднести відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування до даних, що підтверджують стаж роботи.

Це стосується працівників:

- органів виконавчої влади та інших державних органів;

- яких віднесно до наукових та педагогічних працівників;

- державних і комунальних архівних установ;

- державних і комунальних бібліотек;

- державних установ ветеринарної медицини;

- державних та комунальних закладів охорони здоров'я;

- державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів;

- органів прокуратури;

- установ природно-заповідного фонду України.

Усі шаблони та інструкції з кадрового обліку є у рішенні LIGA360:HR-менеджер. Замовте прямо зараз, щоб економити робочий час.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини