Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін оновить форми податкових декларацій для платників єдиного податку

Реклама

На сайті Мінфіну оприлюднили проект наказу "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 19 червня 2015 року № 578".

Мета документу - привести форми податкових декларацій платника єдиного податку у відповідність до законодавчих змін до ПКУ у частині визначення загального мінімального податкового зобов'язання платників єдиного податку.

Нагадаємо, що Закон № 1914 доповнив ПКУ новою статтею 2971 щодо визначення загального мінімального податкового зобов'язання платників єдиного податку.

Платники єдиного податку - власники, орендарі, користувачі на інших умовах (у т. ч. на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, а також голови сімейних фермерських господарств, у т. ч. щодо земельних ділянок, які належать членам такого сімейного фермерського господарства та використовуються таким сімейним фермерським господарством, зобов'язані подавати додаток з розрахунком загального мінімального податкового зобов'язання у складі податкової декларації за податковий (звітний) рік.

Наразі платники єдиного податку, на яких поширюються вказані вимоги, не мають можливості відзвітувати, застосовуючи чинну форму декларації, оскільки не передбачалося звітування з розрахунком загального мінімального податкового зобов'язання.

Тому проект наказу пропонує доповнити податкові декларації платника єдиного податку - ФОП, платника єдиного податку 3-ої групи (юридичної особи) та платника єдиного податку 4-ої групи додатком з розрахунком загального мінімального податкового зобов'язання.

З цього приводу читайте аналітичні матеріали:

- "Новорічні податкові "обновки": мінімальне податкове зобов'язання для юросіб";

- "Новорічні податкові "обновки": мінімальне податкове зобов'язання для ФОП-єдинників";

- "Новорічні податкові "обновки": мінімальне податкове зобов'язання для ФОП-загальносистемників".

Отримайте всі відповіді на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини