Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міністр фінансів розповів чи будуть боротися з працівниками, оформленими ФОПами

Реклама

Міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що наразі не варто боротися з виплатами зарплат на ФОПи через чутливість цього питання. Про це він розповів в інтерв'ю Економічній правді. Йдеться про боротьбу з так званими «зарплатними» ФОПами, тобто коли роботодавці замість офіційного працевлаштування співробітників укладають договори з фізособами-підприємцями для «оптимізації» податків.

Раніше голова податкового комітету Данило Гетманцев заявляв, що розробляється механізм боротьби з таким «працевлаштуванням».

Марченко натомість заявив: «враховуючи чутливість питання для суспільного і політичного середовища, я б не чіпав ФОПів». За його словами, процес запровадження РРО потрібен, адже це «чистка системи». «Якщо ми хочемо рухатися в правильному напрямку, поступово, без жорстких обмежень, треба запровадити РРО і робити діяльність бізнесу прозорою», - додав міністр.

За його словами, середній та малий бізнес є чутливою категорією людей, і будь-яке рішення у цій сфері варто ухвалювати з точки зору не тільки розуміння інтересів бюджету або справедливості, а й суспільно-політичних настроїв сфери.

Де бухгалтеру шукати інформацію й відповіді? Впевнитися в професійному рішенні допоможе ІТ-платформа LIGA360:Бухгалтер. Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини