Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлена форма податкової накладної буде застосовуватись із 16 лютого

Реклама

Наказом Мінфіну від 17.01.2022 р. № 15 оновлено форму податкової накладної. Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його офіційного опублікування. Запланований до публікації в Офіційному віснику України від 15.02.2022 р. № 13. Тож змінена форма податкової накладної та розрахунку коригування діятимуть із 16.02.2022 року.

Прийняття наказу обумовлено Законом № 1914, який передбачає, що при постачанні тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, для яких встановлені максимальні роздрібні ціни, при їх постачанні на митній території України, база оподаткування - максимальна роздрібна ціна таких товарів без урахування ПДВ.

Тож у формі податкової накладної тепер такі зміни:

1. Назву графи 7 Розділу Б викладено в такій редакції: "Ціна постачання одиниці товару/послуги або максимальна роздрібна ціна товарів без урахування податку на додану вартість".

2. У формі додатка 1 до податкової накладної назва графи 6 змінилася на "ціна одиниці товару/послуги або максимальна роздрібна ціна товарів без урахування податку на додану вартість".

Також у розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної:

- назва графи 8 - "ціна постачання товарів/послуг або максимальна роздрібна ціна товарів";

- назва графи 9 - "ціна або максимальна роздрібна ціна (-) (+)".

Платники ПДВ у разі операцій з постачання товарів, базою оподаткування для яких встановлено максимальні роздрібні ціни, складають окремі податкові накладні та зазначають у другій частині порядкового номера такої податкової накладної код "6".

У разі складання податкової накладної на операції з постачання товарів, базою оподаткування для яких встановлено максимальні роздрібні ціни, у графі 7 зазначають максимальну роздрібну ціну товару без урахування ПДВ.

І хоча вказані зміни стосуються лише окремої групи платників податків, все ж оновлену форму використовуватимуть усі платники ПДВ.

Ознайомтесь із статтею "Новорічні податкові "обновки": ПДВ".

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини