Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібен РРО/ПРРО ФОП-єдинникам, які надають послуги за договорами доручення, комісії, транспортного експедирування та агентськими договорами

Реклама

Фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку, які надають послуги за договорами доручення, комісії, транспортного експедирування та агентськими договорами, незалежно від обсягу доходу зобов'язані при провадженні своєї господарської діяльності застосовувати РРО та/або ПРРО з видачею в обов'язковому порядку розрахункового документа встановленої форми на повну суму проведеної операції або перейти на використання виключно безготівкових розрахунків. Таку позицію озвучили у ДПС.

Водночас через РРО та/або ПРРО проводиться уся сума коштів, отримана за такими договорами, тобто як сума вартості товарів (робіт, послуг), так і сума отриманої винагороди повіреного (агента).

У разі надання послуг, виконання робіт за договорами доручення, комісії, транспортного експедирування або за агентськими договорами доходом є сума отриманої винагороди повіреного (агента) (п. 292.4 ПКУ).

При цьому РРО та/або ПРРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи (п. 296.10 ПКУ).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

1,4 тис. ситуацій та алгоритмів дій для бухгалтера - на ІТ-платформі LIGA360. Замовте презентацію професійних рішень LIGA360:Бухгалтер та LIGA360:НR прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини