Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила особливості заповнення неприбуткового звіту для благодійних фондів

Реклама

Благодійний фонд запитав у ДПС щодо порядку заповнення Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі - Звіт) у разі витрачання коштів на зарплату працівників, оплату виконаних робіт залучення сторонніх експертів, матеріальне забезпечення (канцприладдя, витратні матеріали), відрядження, амортизацію основних засобів. Який в такому випадку порядок заповнення Звіту, а саме: до яких рядків 2.1 - 2.6 - суми видатків (витрат) відносять такі витрати?

В рядках 1.1 - 1.11 частини І Звіту відображають доходи, одержані неприбутковою організацією, а у рядках 2.1 - 2.6 Звіту - суми видатків (витрат).

У рядку 2.3 Звіту показують вартість активів (коштів або майна), вартість товарів (робіт, послуг), використаних (переданих) для фінансування видатків на утримання неприбуткової організації, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

Інші видатки (витрати), не передбачені у рядках 2.1 - 2.5 Звіту, відображають у рядку 2.6 Звіту.

Водночас показники у зазначених рядках заповнюють з урахуванням особливості діяльності неприбуткової організації відповідно до закону, що регулює діяльність такої неприбуткової організації та її установчих документів.

Джерело: ІПК ДПС від 02.02.2022 р. № 282/ІПК/99-00-21-02-01-06.

Переглядайте статтю "Неприбуткові організації: подання звіту за 2021 рік".

Спробуйте рішення LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини