Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд соцстраху заперечує, що зменшення строку лікування COVID-19 сталось через виплату лікарняних

Реклама

Мінімальна тривалість лікування пацієнтів із COVID-19, а також термін їх самоізоляції - це визначені галузевими стандартами охорони здоров'я та відповідними протоколами строки. Стандарти медичної допомоги змінюються, адаптуючись до нових даних про перебіг хвороби. Тож саме медичні підстави є причиною скорочення терміну самоізоляції хворого на COVID-19 пацієнта та зменшення мінімального строку його лікування до 5 днів, стверджують у ФСС.

Фонд соціального страхування України продовжує фінансувати допомоги за лікарняними листками у повному обсязі.

У Фонді нагадують: фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності, а також по вагітності та пологах здійснюється на підставі заяви-розрахунку, яку роботодавець оформляє та подає до Фонду соціального страхування України за відповідним електронним лікарняним. Тому саме дата отримання Фондом заяви від роботодавця, а не дата створення е-лікарняного першочергово впливає на час отримання допомоги. Слідкувати за станом оплати лікарняних можна онлайн у телеграм-каналі ФССУ.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини