Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 березня реєструємо податкові накладні та розрахунки коригування за новою формою

Реклама

З 01.03.2022 р. в Єдиному реєстрі податкових накладних буде здійснюватися реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників, складених за новою формою. Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби України.

Наказ № 15 набрав чинності 16.02.2022 р. Ним внесено зміни до форми податкової накладної та Порядку її заповнення - в частині доповнення його окремими положеннями щодо заповнення податкової накладної у разі здійснення операцій з постачання на митній території України тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, для яких встановлені максимальні роздрібні ціни, базою оподаткування для яких встановлено максимальні роздрібні ціни.

З метою забезпечення можливості переналаштування платниками податків власних програмних продуктів реєстрація податкових накладних та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників, складених за новою формою, в Єдиному реєстрі податкових накладних буде здійснюватися з 01.03.2022 р.

Нові формати податкової накладної (J/F1201013) та розрахунку коригування кількісних і вартісних показників (J/F1201213), які з 01.03.2022 р. будуть прийматися для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних розміщено на вебпорталі ДПС.

Зауважимо, що поява Наказу № 15 була обумовлена нормами Закону № 1914, який встановив максимальну роздрібну ціну відповідних товарів без урахування ПДВ базою оподаткування при постачанні тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, для яких встановлені максимальні роздрібні ціни, при їх постачанні на митній території України. Тому виникла необхідність внести певні зміни до форм податкової накладної та розрахунку коригування. Ці зміни стосуються лише тих платників, які займаються постачанням указаних товарів, але оновлену форму ПН та РК будуть використовувати усі платники ПДВ.

Працюйте бухгалтерією в єдиному інформаційному просторі LIGA360. ІТ-платформа LIGA360 дозволяє формувати спільні рішення, обмінюватися шаблонами документів й нормативами з колегами, обговорювати новини й професійну аналітику. Дізнайтеся про всі переваги LIGA360:Бухгалтерія, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини