Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ пояснило останні зміни до ліцензійних умов з медичної практики

Реклама

Постанова КМУ "Деякі питання провадження господарської діяльності з медичної практики" від 16.02.2022 р. № 126 установила, що строк, упродовж якого суб'єкти господарювання, які отримали ліцензію на медичну практику до набрання чинності цією постановою, зобов'язані привести свою діяльність у відповідність із змінами до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики становить п'ять місяців з дня набрання чинності цією постановою.

Ці зміни передбачають аби медичні заклади (власники ліцензій):

- зареєструвались в Реєстрі суб'єктів господарювання у сфері охорони здоров'я центральної бази даних електронної системи охорони здоров'я;

- забезпечували роботу з електронною системою охорони здоров'я, зокрема внесення первинної облікової медичної документації, ведення обліку медичних послуг, управління медичною інформацією та використання інших функціональних можливостей електронної системи охорони здоров'я, які визначені законодавством обов'язковими в процесі медичної практики;

- здійснювали обробку персональних даних та іншої інформації про пацієнтів (зокрема інформації про стан здоров'я, діагноз, наявні обмеження повсякденного функціонування/життєдіяльності, відомостей, одержаних під час медичного та/або реабілітаційного обстеження пацієнтів), у тому числі під час роботи в електронній системі охорони здоров'я.

В МОЗ, пояснюючи зміни до ліцензійних умов з медичної практики, вказує на те, що нові ліцензії чи зміни до чинних - не потрібні.

Вони не зобов'язують керівників закладів охорони здоров'я отримувати нову ліцензію чи вносити зміни до чинних, а стосуються зобов'язання медзакладів упродовж 5 місяців почати роботу в електронній системі охорони здоров'я, якщо цього не було зроблено раніше.

На сьогодні правила ведення первинної облікової медичної документації залишаються незмінними. Вони регламентуються чинними наказами МОЗ та іншими нормативно-правовими актами.

ІТ-платформа LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте доступ прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини