Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оштрафують ФОП – єдинників за подання податкової декларації без додатка із сумами ЄСВ

Реклама

Для ФОП-платників ЄП 1-3 груп податківці вказали на розміри штрафі та пені у разі неподання Додатка 1 у складі податкової декларації з типом "Звітна".

ФОП - платники ЄП 1-3 груп подають податкову декларацію за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 19.06.2015 р. № 578, у складі якої формують додаток 1 "Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску" (далі - Додаток 1), який є її невід'ємною частиною.

За неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності про нарахування ЄСВ, зокрема, у складі звітності з єдиного податку, накладають штрафи у розмірах та порядку, встановлених ст. 119 ПКУ (п. 7 ч. 11 ст. 25 Закону про ЄСВ).

На суму своєчасно не нарахованих та/або не сплачених у строки сум ЄСВ нараховують пеню з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення платежу (ч. 10 ст. 25 Закону про ЄСВ).

При цьому треба враховувати, що упродовж періоду з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, штрафні санкції та пеня у разі неподання, несвоєчасного подання звітності по ЄСВ, у тому числі Додатка 1 у складі податкової декларації, не застосовують.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини