Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ врегулював особливості фінмоніторингу в зв'язку із воєнним станом

Реклама

Банкам доручено у випадках фіноперацій із зарахування готівки на рахунки ЗСУ для надання допомоги ЗСУ та спецрахунок, відкритий НБУ з цією метою, для надання допомоги ЗСУ не здійснювати заходи з перевірки джерел походження таких готівкових коштів, що передбачені Законом України "Про запобігання та протидію (легалізації) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" та нормативно-правовими актами НБУ.

Норма прописана в постанова Правління НБУ від 27.02.2022 р. № 25.

Водночас банки вживають усі інші заходи у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення відповідно до Закону України "Про запобігання та протидію (легалізації) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення".

Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій на ІТ-платформа LIGA360:Бухгалтер. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини