Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-5 важливих моментів щодо роботи податкової системи в період воєнного стану — ДПС

Реклама

Державна податкова служба України повідомила для платникам податків ТОП-5 важливих моментів щодо роботи податкової системи в період воєнного стану в країні:

1. Продовжено граничні строки для подання податкової звітності.

2. Електронні сервіси ДПС та Електронний кабінет працюють, але з певними обмеженнями (це зумовлено необхідністю захисту прав платників податків).

3. Будуть списані штрафні санкції та пеня, що наразі відобразяться автоматично в інформаційній картці платника за порушення податкового законодавства, які зумовлені неможливістю виконання податкового обов'язку платника через військову агресію Російської Федерації проти України.

4. Рахунки платників податків, що відкриваються у банківських установах у період воєнного стану, будуть працювати незалежно від взяття їх на облік ДПС.

5. Рахунки для сплати податків та зборів розміщені на вебпорталі ДПС за посиланням. Працюйте із бюджетними рахунками для сплати податків, які згруповані за областям у зручному довіднику "Реквізити бюджетних рахунків, які діють із 01.01.2022".

Безліч завдань бухгалтера - єдина ІТ-платформа LIGA360. Знаходьте та аналізуйте законодавство. Заручіться підтримкою надійного партнера ЛІГА:ЗАКОН для розумних професійних рішень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини