Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала алгоритм декларування ПДВ у зв’язку із воєнним станом

Реклама

ДПС проінформувала платників ПДВ про декларування податкових зобов'язань (ПЗ) та податкового кредиту (ПК) у зв'язку із запровадженням воєнного стану в Україні.

Платники податків для декларування податкових зобов'язань з ПДВ, які підлягають сплаті до бюджету за звітний період лютий 2022 року у податковій звітності з ПДВ за такий звітний період ПЗ та ПК декларують з урахуванням наступних особливостей:

- ПЗ та ПК, які станом на 24 лютого підтверджені зареєстрованими в ЄРПН ПН/РК відображають у відповідних розділах податкової звітності у загальному порядку;

-- ПЗ та ПК, які станом на 24 лютого та до кінця дії воєнного стану на всій території України не підтверджені зареєстрованими в ЄРПН ПН/РК, відображають в податковій звітності з ПДВ на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів (документи РРО, акти приймання - передачі, акти виконаних робіт/наданих послуг, тощо), складених (отриманих) платником податку за операціями з постачання та придбання товарів/послуг.

Після завершення дії воєнного стану платники зобов'язані забезпечити реєстрацію в ЄРПН всіх ПН та РК, реєстрація яких відтермінована на час дії військового стану, а всі ПЗ та ПК, задекларовані платниками під час дії такого воєнного стану на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, підлягають обов'язковому уточненню (приведенню у відповідність) з урахуванням даних ПН та РК, зареєстрованих в ЄРПН.

Водночас форма ПН/РК, з урахуванням змін, внесених наказом Мінфіну від 17.01.2022 р. № 15, буде доступна платникам податків після завершення воєнного стану, про що платників податків проінформують додатково.

Друзі, наголошуємо, що всі рішення та системи LIGA360 працюють у штатному, стабільному режимі.

Кожен може безкоштовно переглянути головні документи та новини країни у LIGA360:

- новини країни та галузі у єдині інформаційні стрічці з персональним налаштуванням

- нормативно-правову інформацію, понад 150 000 основних документів, в модулі Право України. Крім того, для всіх доступні такі розділи інформації - Правова картина дня, Законопроекти, Законодавчі новації.

- судові рішення - біля 100 000 000 документів;

- інформація про юридичних та фізичних осіб, а також їх на моніторинг.

Нагадуємо, доступ до зазначених вище документів та функціоналів - вільний у LIGA360, достатньо лише зареєструватись у рішенні за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини