Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсторонені через невакцинацію від COVID-19 держслужбовці та посадовці місцевого самоврядування мають приступити до роботи — НАДС

Реклама

НАДС надало роз'яснення від 04.03.2022 р. № 148 р/з, яке вказує на те, що всі працівники, державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування, які були відсторонені від посад через відсутність вакцинації від COVID-19, мають бути допущені до роботи.

Нагадаємо, що наказ Міністерства охорони здоров'я України від 25.02.2022 р. № 380 (далі - наказ №380) зупинив (до завершення воєнного стану) дію наказу МОЗ від 04.10.2021 р. № 2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням» (далі - наказ № 2153).

НАДС зазначає, що наказ № 2153 слугував підставою для видання відповідних розпорядчих актів (наказів, розпоряджень) щодо відсторонення від роботи невакцинованих від COVID-19 працівників (у т. ч. держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування). Тож НАДС зазначає, що ці накази і розпорядження визнаються такими, що втратили чинність із дня набрання чинності наказом № 380 - 25.02.2022 р.

Отже, відсторонені особи допускаються до виконання завдань за посадою.

Від себе додамо, що виходячи з роз'яснення НАДС слідує, що достатньою підставою для виходу вкаказних категорій працівників на роботу є наказ № 380. Однак роботодавцям ми все ж таки радили б видати додатково відповідний внутрішній розпорядчий документи (наказ, розпорядження) про вихід працівників на роботу на підставі положень наказу № 380 у зв'язку з зупиненням дії наказу № 2153.

Актуальне законодавство з бухобліку, аналітика від експертів, зручні бухгалтерські сервіси й алгоритми дій на ІТ-платформа LIGA360:Бухгалтер. Деталі за посиланням.

Нагадуємо, що всі рішення та системи IT-платформи LIGA360 працюють у стабільному режимі.

Кожен може безкоштовно переглянути головні документи та новини країни у LIGA360:

- новини країни та галузі у інформаційній стрічці з персональним налаштуванням;

- нормативно-правову інформацію, понад 150 000 основних документів, в модулі Право України.

Крім того, для всіх доступні такі розділи інформації:

- Правова картина дня, Законопроекти, Законодавчі новації;

- судові рішення - біля 100000000 документів - за посиланням;

- інформація про юридичних та фізичних осіб - за посиланням.

Нагадуємо, доступ до зазначених вище документів та функціоналів вільний у LIGA360 - достатньо лише зареєструватись у рішенні за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини