Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив базовий норматив відрахування частку прибутку держпідприємств за 2021 рік

Реклама

Базовий норматив відрахування частки прибутку, який спрямовують на виплату дивідендів за результатами фінансово-господарської діяльності у 2021 році господарських товариств, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, а також господарських товариств, 50 і більше відсотків акцій (часток) яких належать господарським товариствам, частка держави в яких становить 100%, у тому числі дочірніх підприємств, у розмірі 50%.

Водночас господарські товариства, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, а також господарські товариства, 50 і більше відсотків акцій (часток) яких належать господарським товариствам, частка держави в яких становить 100%, можуть приймати рішення щодо відрахування частки прибутку, який спрямовують на виплату дивідендів за результатами їх фінансово-господарської діяльності у 2021 році, у розмірі більшому, аніж встановлений Урядом.

Ці норми визначені постановою КМУ від 08.03.2022 р. № 230.

Суб'єктам управління корпоративними правами держави доручено забезпечити безумовну сплату суб'єктами господарювання дивідендів до державного бюджету за результатами їх фінансово-господарської діяльності у 2021 році у повному обсязі.

Друзі, наголошуємо, що всі рішення та системи LIGA360 працюють у штатному, стабільному режимі.

Кожен може безкоштовно переглянути головні документи та новини країни у LIGA360:

- новини країни та галузі у єдині інформаційні стрічці з персональним налаштуванням

- нормативно-правову інформацію, понад 150 000 основних документів, в модулі Право України. Крім того, для всіх доступні такі розділи інформації - Правова картина дня, Законопроекти, Законодавчі новації.

- судові рішення - біля 100 000 000 документів;

- інформація про юридичних та фізичних осіб, а також їх на моніторинг.

Нагадуємо, доступ до зазначених вище документів та функціоналів - вільний у LIGA360, достатньо лише зареєструватись у рішенні за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини