Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлена форма податкової накладної стане доступною після завершення воєнного стану

Реклама

Платники ПДВ під час реєстрації в ЄРПН податкових накладних за старою або новою формами отримують відмову - відмітили в ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

У випадку реєстрації податкової накладної за формою J/F1201012 платники отримують квитанції з текстом: "Документ не може бути прийнятий - закінчення дії форми - лютий 2022 р.". Якщо ж реєструють в ЄРПН податкову накладну за оновленою формою J/F1201013 - з текстом: "Форма відсутня в Довіднику звітних документів".

Податківці наголошують, що у зв'язку із запровадженням воєнного стану та для забезпечення можливості платникам податків декларувати свої податкові зобов'язання з ПДВ, оновлена форма податкової накладної/розрахунку коригування буде доступна платникам податків після завершення воєнного стану, про що платників буде проінформовано додатково.

Після завершення дії воєнного стану платники ПДВ зобов'язані забезпечити реєстрацію в ЄРПН всіх податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрація яких відтермінована на час дії військового стану. Всі податкові зобов'язання та податковий кредит, задекларовані платниками під час дії такого воєнного стану на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, підлягають обов'язковому уточненню (приведенню у відповідність) з урахуванням даних податкових накладних та розрахунків коригування, зареєстрованих в ЄРПН.

Також повідомлялось, що робити та як звітувати з ПДВ у ситуації, коли реєстрація податкових накладних припинена на період війни.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини