Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як проводиться державна реєстрація в період воєнного стану — ДПС

Реклама

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області повідомило, що в умовах воєнного стану держреєстрація юросіб, ФОПів і громадських формувань, держреєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень проводиться з урахуванням низки особливостей.

Державну реєстрацію проводять виключно державні реєстратори юридичних осіб, ФОП, державні реєстратори речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, посадові особи Міністерства юстиції, його територіальних органів, які включені до затвердженого Міністерством юстиції переліку державних реєстраторів та посадових осіб.

Таким посадовим особам в умовах воєнного стану надається доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або Єдиного державного реєстру юридичних осіб, ФОП та громадських формувань.

Перелік може передбачати обмеження (умови) проведення (прийняття) включеними до нього державними реєстраторами, посадовими особами реєстраційних дій (рішень про державну реєстрацію прав).

Посадові особи мають право проводити реєстраційні дії щодо ФОП, усіх видів юридичних осіб та громадських формувань, а також приймати рішення про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, якщо відповідні обмеження (умови) не передбачено переліком.

Держреєстрація юросіб, ФОП та громадських формувань може проводитися на підставі надісланих заявником державному реєстратору, посадовій особі електронною поштою або за допомогою інших засобів зв'язку документів в електронній формі.

Державний реєстратор, посадова особа проводить перевірку КЕП через офіційний веб-сайт центрального засвідчувального органу та завантажує результати такої перевірки до реєстру, крім випадків відсутності доступу до зазначеного вебсайту.

Держреєстрацію проводять невідкладно після отримання у повному обсязі належних документів для державної реєстрації.

Документи для держреєстрації, які подані не у повному обсязі або не відповідають законодавству, не розглядатимуть та повернуть заявникові без оформлення відповідного рішення з одночасним усним повідомленням заявнику про повний перелік документів, що повинні бути подані, та/або вимоги законодавства, що повинні бути дотримані.

Якщо документи для держреєстрації надіслали електронною поштою або за допомогою інших засобів зв'язку, таке повідомлення отримаєте електронною поштою або за допомогою інших засобів зв'язку.

Держреєстрацію проводять незалежно від місцезнаходження нерухомого майна, місцезнаходження юридичних осіб, ФОП чи громадських формувань, якщо відповідні обмеження (умови) не передбачено переліком.

Документи для державної реєстрації громадських формувань, крім громадських об'єднань, не приймаються, а розгляд раніше поданих документів зупиняється на час дії воєнного стану.

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини