Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлено додаткові податкові пільги для бізнесу під час воєнного стану — Рада прийняла закони

Реклама

Голова Комітету ВР з фінансів та податків Данило Гетманцевна своїй Фейсбук-сторінці повідомив, що Верховна Рада України 22 березня 2022 р. прийняла за основу та в цілому наступні важливі для бізнесу законопроекти:

- № 7190 - “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану”. Він передбачає передусім, звільнення імпорту від мита та ПДВ товарів, які ввозяться підприємствами, а також звільнення від митних платежів транспортних засобів, які ввозяться громадянами.

Також вищезазначений закон пропонує додаткові податкові пільги для бізнесу під час воєнного та надзвичайного стану, зокрема звільнення від сплати податку на житлову нерухомість розташовану на територіях бойових дій з 2021 та 2022 р. та податку на нежитлову нерухомість, розташовану на територіях бойових дій.

Детальніше про ці та інші зміни, які передбачені законопроектом № 7190, читайте за посиланням.

- № 3793 - "Про забезпечення масштабної експансії експорту товарів (робіт, послуг) українського походження шляхом страхування, гарантування та здешевлення кредитування експорту" щодо забезпечення ефективного функціонування експортно-кредитного агентства , надання стимулів українському експорту.

Проєкт LIGA360 “БІЗНЕС ПІД ЧАС ВІЙНИ” - оперативно про головне: новини, НПА, аналітика, відповіді на "гарячі" питання". Переходьте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини