Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оскаржити рішення контролюючих органів під час війни — ДПС

Реклама

У Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків повідомили, що у зв'язку з запровадженням воєнного стану в Україні, запроваджено відповідний порядок дій у зв'язку з неможливістю своєчасно подати скарги про перегляд рішень контролюючих органів.

Так, строки подання скарги на податкове повідомлення-рішення або будь-яке інше рішення контролюючого органу можуть бути продовжені за правилами і на підставах, визначених п. 102.6 ПКУ. Нагадаємо, що листом Торгово-промислової палати України від 28.02.2022 р. № 2024/02.0-7.1 було підтверджено, що введення військового стану в Україні з 24.02.2022 р. до його офіційного закінчення є обставинами непереборної сили (форс-мажорними обставинами).

Також Законом № 2120-IХ було внесено зміни до ПКУ, зокрема, доповненого його п. 102.9. Останній передбачає, що на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану зупиняється перебіг строків, визначених ПКУ, іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

Отже, у період із 24.02.2022 р. до припинення або скасування воєнного стану на території України зупиняється перебіг строків щодо оскарження рішень контролюючих органів, встановлених ст. 56 ПКУ, та/або щодо скарг платників податків, які не розглянуті станом на 24.02.2022 р. При цьому таке зупинення не породжує будь-яких наслідків, передбачених ст. 56 ПКУ.

Найважливіші питання для бізнесу під час війни: організація господарської діяльності, персонал, податки, звітність, мито тощо. Все це і багато іншого в аналітичному проекті від LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини