Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як платити працівникам, які в теробороні та мобілізовані, якщо на підприємстві запроваджено простій

Реклама

У Державній службі України з питань праці пояснили, що запровадження простою з оплатою у розмірі 2/3 посадового окладу не впливає на розмір оплати працівникам, які проходять службу в ЗСУ.

Адже за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток (ст. 119 КЗпП).

Читайте також «Мінекономіки роз'яснило, як застосовувати нові правила трудових відносин під час воєнного стану» та "Нові правила трудових відносин під час війни - прийнято Закон".

Проєкт LIGA360 “БІЗНЕС ПІД ЧАС ВІЙНИ” - оперативно про головне: новини, НПА, аналітика, відповіді на "гарячі" питання". Переходьте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини