Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оплатять лікарняні та декретні працівникам, з якими призупинили трудовий договір через війну

Реклама

Нагадаємо, що в умовах воєнного часу українські роботодавці можуть призупинити дію трудового договору зі своїми працівниками відповідно до вимог ст. 13 Закону № 2136-IX. У такому випадку працівник тимчасово припиняє виконувати роботу, однак трудові відносини зберігаються.

Фонд соцстраху повідомив, оскільки в період призупинення дії трудового договору з припиненням виплати зарплати факт втрати заробітку через хворобу або травму відсутній, це тягне за собою також припинення права на компенсацію втраченого заробітку через тимчасову непрацездатність за рахунок роботодавця та за рахунок коштів Фонду соцстраху. Виключення з цього правила становлять виплати по вагітності та пологах. Отже, декретні Фонд соцстраху профінансує незалежно від призупинення дії трудового договору.

Водночас, Фонд соцстраху зазначив, що компенсація усіх втрачених працівником внаслідок нападу росії коштів покладається на державу-агресора. Отже, росія зобов'язана відшкодувати українцям понесені збитки, у тому числі за час тимчасової непрацездатності. Це передбачено Законом № 2136-IX.

Читайте також:

Підтримуємо український бізнес у воєнний час! LIGA360 продовжує надавати корисну інформацію та аналітику. Діють спеціальні умови. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини