Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відбувається комунікація страхувальників, які перебувають на обліку в непрацюючих відділеннях Фонду соцстрахування

Реклама

Фонд соцстрахування надав роз'яснення щодо фінансування страхувальників, які перебувають на обліку у відділеннях, які фізично не функціонують, але управління, до складу яких вони входять, продовжують працювати під час воєнного стану.

Страхувальників фінансують для надання матеріального забезпечення застрахованим особам робочі органи виконавчої дирекції Фонду соцстрахування або їх відділення.

Проводять виплати страхувальникам, які перебувають на обліку в тих відділеннях, які фізично не функціонують, безпосередньо через управління або відділення, які виконують функції відділень, які тимчасово не працюють, відповідно до наказів керівників управлінь.

При фінансуванні страхувальників необхідно тримати з бухгалтерами постійний зв'язок та бути впевненими щодо можливості страхувальників перерахувати кошти на рахунки застрахованих осіб.

Якщо страхувальники, в тому числі ФОП, перемістилися на іншу територію і при цьому перебувають на обліку в ЄІАС в іншому відділенні, але поки не мають можливості провести державну реєстрацію змін до відомостей про юрособу або ФОП, а саме зміни місцезнаходження, та не можуть подавати заяви-розрахунки в електронному вигляді, тоді рекомендують таким страхувальникам подавати заяви-розрахунки в паперовому вигляді до найближчого відділення будь-якого управління виконавчої дирекції Фонду соцстрахування. Працівники цього відділення проведуть звірку документів для недопущення помилок. Надалі працівники відділення сканують документи і направлять до відділення, де перебуває на обліку страхувальник.

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини