Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд ухвалив нове рішення про умови праці та звільнення держслужбовців під час війни

Реклама

12 квітня 2022 р. на засіданні Уряду прийнято постанову «Деякі питання організації роботи державних службовців та працівників державних органів у період воєнного стану».

У зв'язку з виникненням загрози для життя і здоров'я працівників та їх сімей, багато державних службовців були вимушені тимчасово змінити місце проживання, при цьому більшість з них продовжує виконувати свої посадові обов'язки віддалено.

Вищезазначеною постановою регламентується:

- надання права керівникам державної служби під час дії воєнного стану запроваджувати дистанційну роботу для працівників, які перебувають на території України;

- встановлюється, що робота працівників за кордоном допускається лише у випадку відрядження;

- надання права керівнику державної служби застосовувати дисциплінарне стягнення, в тому числі звільнення з посади державної служби, до працівників, які в робочий час перебувають поза межами робочого місця без рішення відповідного керівника.

Окрім цього, дана постанова скасовує наказ НАДС від 17.03.2022 р. № 20-20 «Про внесення змін до Типових правил внутрішнього службового розпорядку».

Джерело: повідомлення на Урядовому порталі

Отримай якісну аналітику в умовах воєнного стану. Видання LIGA ZAKON надаються зі знижкою 10% при оплаті від 6 місяців. Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, ЮРИСТ&ЗАКОН, ВІСНИК МСФЗ - передплачуй видання прямо зараз.

Читайте аналітичні матеріали:

- "Можливі варіанти звільнення працівників у період воєнного стану";

- "Працівник у складі тероборони: як оформити".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини