Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які дії кадровика у разі мобілізації працівника — Держпраці

Реклама

В УправлінніДержпраці у Хмельницькій області роз'яснили порядок дій кадровика у разі мобілізації працівника.

За працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності і у фізичних осіб-підприємців, у яких вони працювали на час призову. Таку вимогу містить ст. 119 КЗпП.

Отже, у такому разі на підприємстві видається наказ про увільнення працівника від роботи на час проходження ним служби із збереженням середнього заробітку.

Однак запис про це до трудової книжки не вноситься.

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини