Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд спростив інформування про оборонні та публічні закупівлі вартістю не більше 50 тис. грн

Реклама

Уряд постановою від 12.04.2022 р. № 437 змінив декі особливості провдення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану.

Доповнення внесли до постанови КМУ «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт і послуг в умовах воєнного стану» 28.02.2022 р. № 169.

В умовах воєнного стану замовник може здійснювати публічні закупівлі, вартість яких не перевищує 50 тис. грн, з використанням електронної системи закупівель, у т.ч. з використанням електронних каталогів. При здійсненні закупівель, вартість яких не перевищує 50 тис. гн, без використання електронної системи закупівель замовник обов'язково дотримується принципів публічних закупівель, не вносить інформацію про такі закупівлі до річного плану та не оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель.

Договір про закупівлю укладають відповідно до норм Цивільного та Господарського кодексів України. Сторони договору про закупівлю, що укладається відповідно до абз. 1 пп. 1 п.1 цієї постанови № 169, можуть встановити, що умови такого договору застосовуються до відносин, що виникли між сторонами до набрання чинності цією постановою виключно у разі, якщо на момент набрання чинності цією постановою у замовника за закупівлею предмета закупівлі, передбаченого договором про закупівлю, були наявні умови для застосування переговорної процедури закупівлі, або наявні умови для не застосування порядку проведення спрощених закупівель.

Тимчасовий безкоштовний доступ LIGA360 для органів влади, судів, прокуратур та армії! Замовляйте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини