Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профспілки пропонують перенести атестацію робочих місць у зв’язку із воєнним станом

Реклама

СПО об'єднань профспілок, ФПУ повідомили Мінекономіки про напрацьовані зміни до Порядку атестації робочих місць за умовами праці.

Вони потрібні для реалізації права працівників, які зайняті на роботах з важкими і шкідливими умовами праці на пільги і компенсації в період воєнного стану, а також для вирішення проблеми щодо надання права підприємствам, установам і організаціям вносити Держпраці клопотання про внесення змін до списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Запропоновано у разі неможливості для підприємств, установ і організацій провести чергову атестацію робочих місць у зв'язку з обмеженням, або припиненням їх діяльності, що обумовлено запровадженням карантину, надзвичайного або воєнного станів, період дії попередньої атестації продовжити на 9 місяців з дати скасування вказаних режимів.

Додатково ознайомтеся із публікаціями:

- «Атестація робочих місць за умовами праці: результати, облік і відповідальність»;

- «Атестація робочих місць за умовами праці: підстави та порядок проведення».

Трудові відносини під час війни, зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини