Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни до КЗпП та скасування законодавчих актів УРСР — Рада прийняла Закон

Реклама

21 квітня на засіданні Верховної Ради було прийнято в цілому законопроєкт № 4284 «Про дерадянізацію законодавства України». Наразі Закон передано на підпис Президенту України.

Він передбачає внесення змін до Кодексу законів про працю України, Житлового кодексу Української РСР та скасування дії нормативно-правових актів радянського періоду, як таких, що не застосовуються на території України, актів органів державної влади і управління Союзу РСР, Української РСР і (Української СРР) за відповідними Додатками №1, №2, крім їх положень, що не суперечать Конституції України і Закону України «Про правонаступництво» та стосуються:

- суверенітету України та її територіальної цілісності в межах існуючого державного кордону України, визначеного Конституцією та законами України, а також міжнародними договорами України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України;

- адміністративно-територіального устрою України;

- опису, нагородження, вручення, правил носіння та передачі орденів, медалей, орденських стрічок та стрічок медалей на планках, знаків розрізнення, почесних звань, звань СРСР.

У КЗпП зміни також торкнуться, зокрема, положень щодо:

- прийняття на роботу здобувачів освіти закладів загальної середньої, професійної (професійнотехнічної), фахової передвищої чи вищої освіти, які здобувають у будь-якій формі початкову, базову середню чи профільну середню освіту;

- оплати праці здобувачів освіти закладів загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти, які працюють у вільний від навчання час.

Отримай якісну аналітику в умовах воєнного стану. Видання LIGA ZAKON надаються зі знижкою 10% при оплаті від 6 місяців. Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, ЮРИСТ&ЗАКОН, ВІСНИК МСФЗ - передплачуй видання прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини