Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ розширив перелік виключень із заборони на транскордонні перекази

Реклама

НБУ постановою Правління Національного банку України від 22.04.2022 року № 81 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18" (далі - Постанова № 88) дозволив здійснювати низку страхових виплат за кордоном.

НБУ повідомив, що з 22 квітня 2022 року учасникам страхового ринку дозволено купувати іноземну валюту з метою перерахування коштів у валюті за такими видами страхування:

- медичне страхування за кордоном (операції зі здійснення страхової виплати за договорами страхування осіб, що виїжджають за кордон, на рахунки асистуючих компаній- нерезидентів);

- "Зелена картка" (операції Моторного (транспортного) страхового бюро України з оплати страхових платежів за договорами перестрахування та страхових виплат постраждалим чи вимог до компенсації таких виплат за договорами міжнародного страхування "Зелена картка").

Регулятор відмітив, що Постанова № 88 набрала чинності 22.04.2022 року.

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини