Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які надбавки і доплати освітянам можуть зменшувати під час війни — МОН

Реклама

У МОН пояснили в листі 25.04.2022 р. № 1/4444-22, що рішеннями відділів (управлінь) освіти місцевих органів виконавчої влади, керівників закладів освіти можуть зменшуватися розміри надбавок і доплат педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти.

У МОН нагадали, що відповідно постанови Кабміну від 01.04.2022 р. № 401 видатки загального фонду Держбюджету на 2022 рік, передбачені для МОН за програмою 2211190 «Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам», скорочено на 10%.

Отже, у зв'язку із запровадженням військового стану фінансовий ресурс у 2022 році для виплати зарплати педпрацівникам є надто обмеженим. Тому місцеві органи виконавчої влади, керівники закладів освіти змушені ухвалювати рішення про зменшення розмірів надбавок і доплат.

Керівники закладів освіти мають право зменшувати розміри лише тих доплат і надбавок, які встановлені нормативними актами у граничних розмірах або мають необов'язковий характер (за складність, напруженість, за виконання особливо важливої роботи, за престижність праці тощо) і розмір яких залежить від наявного фонду заробітної плати, затвердженого у кошторисі.

Водночас МОН повідомило, що ініціюватиме внесення змін до деяких постанов Кабміну, що регулюють питання встановлення надбавок і доплат, щодо унормування питань оплати праці педпрацівників закладів освіти з урахуванням зменшеного обсягу освітньої субвенції.

Кадрові й бухгалтерські питання, сплата податків, чи релокація бізнесу - дізнайтеся як діяти від експертів LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини