Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено перелік громад в районах бойових дій або під тимчасовою окупацією – Мінреінтеграції

Реклама

Починаючи із 26 квітня 2022 року діє Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 25 квітня 2022 року. Він затверджений наказом Мінреінтеграції від 25.04.2022 р. № 75.

Документ прийняли для виконання вимог постанови КМУ «Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України» від 16.04.2022 р. № 457.

Тож, починаючи з травня 2022 року, отримуватимуть допомогу від держави на проживання внутрішньо переміщені особи за чіткою та врегульованою процедурою.

Отримати допомогу зможуть ті громадяни, які перемістилися з територіальних громад, що затверджені зазначеним наказом Мінреінтеграції, а також ВПО, у яких житло зруйноване або непридатне внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Допомогу на проживання для внутрішньо переміщених осіб з територій, які постраждали від війни, надають у наступних розмірах:

- для осіб з інвалідністю та дітей - 3 000 гривень;

- для інших осіб - 2 000 гривень.

Заяву на допомогу на проживання можна подати дистанційно через застосунок "Дія" (в розділі «послуги») або іншим способом:

- особисто подати заяву на взяття на облік у статусі ВПО до органів соціального захисту, уповноваженої особи громади чи ЦНАП;

- отримати довідку щодо взяття на облік як ВПО;

- особисто подати заяву на отримання допомоги до органів соціального захисту, уповноваженої особи громади чи ЦНАП.

Джерело: повідомлення Мінреінтеграції.

Кадрові й бухгалтерські питання, сплата податків, чи релокація бізнесу - дізнайтеся як діяти від експертів LIGA ZAKON за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини