Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із POS-терміналів під час розрахунків чеки вправі не видавати – НБУ

Реклама

Національний банк України на своїй Фейсбук-сторінці повідомив, що в умовах війни банкам складно забезпечити наявність термінального паперу для друку чеків POS-терміналами.

Проте це не є перешкодою у здійсненні безготівкових розрахунків. Адже НБУ передбачив, що банки можуть не видавати користувачам платіжних карток чеки під час здійснення безготівкових розрахунків через POS-термінал.

Водночас, щоб захистити права користувачів платіжних карток Національний банк зобов'язав банки врегульовувати спірні питання, що стосуються використання платіжних карток, незалежно від наявності в користувача чеку POS-термінала.

Тобто навіть без такого чеку клієнти можуть, як і раніше, отримати кошти у випадку повернення товару та звернутись до банку-емітента картки для оскарження здійснених операцій.

Воєнний стан потребує оперативного пошуку інформації. Керівникам, юристам, бухгалтерам та hr-фахівцям як ніколи важливо встигати за змінами. У LIGA360 створений спеціальний блок з важливими даними: законодавство, економічні новини, відповіді експертів. Замовляйте систему на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини