Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна у разі нової реєстрації ФОП у поточному році обрати III групу за ставкою 2% — ДПС

3 травня 2022, 13:55
1668
0
Реклама

Податківці в черговому роз'ясненні повідомили, що ПКУ не передбачено обмежень щодо обрання спрощеної системи оподаткування за ставкою 2% доходу ФОП, щодо якої державним реєстратором прийнято рішення про припинення підприємницької діяльності, у разі нової реєстрації ФОП у поточному році.

Водночас, такі платники у разі самостійної відмови від використання особливостей оподаткування, передбачених пунктом 9 підрозділу 8 розділу ХХ ПКУ, зможуть перейти з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення, на сплату інших податків і зборів.

Реєстрація єдинником групи III за ставкою 2% доходу здійснюється за результатами обробки заяви про застосування спрощеної системи оподаткування (далі - Заява).

Подана Заява підлягає перевірці на відповідність зазначених суб'єктом господарювання видів господарської діяльності та повноти її заповнення (ставки, дати обрання, тощо).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.08 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Бажаєш оперативно отримувати документи щодо воєнного стану? З цим допоможе LIGA360. Законодавчі зміни, правова картина дня, аналітика, консультації - усе у зручних модулях. Замовляй прямо зараз на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини