Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС попередила про фактичні перевірки рівня цін та націнок

Реклама

Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, податкові органи отримали повноваження на контроль та спостереження у сфері ціноутворення. Це сталося завдяки Закону № 2173, який діє із 16.04.2022 року.

Тож пресслужба ДПС інформує, що податкові органи здійснюватимуть контроль щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки), крім контролю цінової і тарифної політики у сферах енергетики та комунальних послуг, шляхом проведення фактичних перевірок.

Такі перевірки будуть проводити, зокрема, у випадку отримання:

- від державних органів або органів місцевого самоврядування інформації, які свідчить про можливі порушення платником податків законодавства про ціни і ціноутворення;

- письмового звернення покупця (споживача) про порушення платником податків установленого порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Також податківці нагадують, що за необґрунтоване підвищення цін на товари, які мають істотну соціальну значущість для населення, встановлена законодавством відповідальність (вилучення необґрунтовано одержаної виручки та штраф).

Як швидко знайти законодавчі зміни щодо бухгалтерського й кадрового обліку? Найзручніший інструмент для аналізу законодавства - LIGA360:Бухгалтер. Система показує усі пов?язані документи у зручному візуальному форматі, щоб побачити весь обсяг інформації у два кліки. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини