Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнитись за власним бажанням можуть працівники, з якими призупинили трудовий договір

Реклама

Східне міжрегіональне управління Держпраці виклало відповідь на питання, чи може працівник звільнитися за власним бажанням під час призупинення дії трудового договору.

Завдяки Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2136-ІХ під час воєнного стану з'явилося право працівника на розірвання трудового договору без двотижневого строку попередження.

Тож у зв'язку з веденням бойових дій у районах, в яких розташоване підприємство, установа, організація, та існуванням загрози для життя і здоров'я працівника він може розірвати трудовий договір за власною ініціативою у строк, зазначений у його заяві (крім випадків примусового залучення до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, залучення до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури).

В свою чергу призупинення дії трудового договору - це тимчасове припинення роботодавцем забезпечення працівника роботою і тимчасове припинення працівником виконання роботи за укладеним трудовим договором.

Таке призупинення дії трудового договору не тягне за собою припинення трудових відносин. Тому працівник може звільнитися за власним бажанням.

Додаткова переглядайте статтю «Призупинення дії трудового договору: підстави та порядок документального оформлення».

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини