Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бронювання працівників в умовах воєнного стану — Держпраці

Реклама

Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці повідомило, що Постановою Кабміну від 03.03.2022 р. р. №194 «Деякі питання бронювання військовозобов'язаних в умовах правового режиму воєнного стану» (далі - Постанова № 194) визначено порядок бронювання військовозобов'язаних за органами державної влади, іншими державними органами, а також підприємствами, установами, організаціями, які задовольняють потреби ЗСУ, інших військових формувань та населення в умовах воєнного стану.

Також відмітили, що дія вказаної постанови поширюється і на уповноважені банки, що залучаються до роботи (здійснення операцій) в умовах особливого періоду.

Для бронювання військовозобов'язаних органи державної влади, інші державні органи подають Мінекономіки погоджені Міноборони пропозиції щодо бронювання військовозобов'язаних у відповідних сферах управління, галузях національної економіки, на підприємствах, в установах та організаціях у затвердженій постановою формі з відповідним обґрунтуванням.

Мінекономіки протягом одного робочого дня приймає відповідне рішення та надсилає його копію Міноборони, а також зазначеним органам. З метою підтвердження надання відтермінування від призову на військову службу під час мобілізації та воєнного часу вищезазначені органи видають військовозобов'язаному витяг із наказу Мінекономіки.

Таким чином, бронювання працівника органу державної влади, органу місцевого самоврядування та інших категорій працівників, перелік яких визначений Постановою № 194, можливо лише в тому випадку, якщо пропозиція, яка буде подана до Мінекономіки буде мати достатнє обґрунтування необхідності перебування працівника на робочому місці для виконання своїх посадових обов'язків.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини