Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли фізособа повинна звітувати за отриману грошову допомогу

9 травня 2022, 17:15
4122
0
Реклама

Фізособа, яка отримала нецільову благодійну, у т. ч. матеріальну, допомогу від резидентів - фізичної чи юридичної особи, зобов'язана подати річну декларацію про майновий стан і доходи. В ній потрібно зазначити суми допомоги, якщо загальна сума отриманої такої допомоги протягом звітного податкового року перевищує її граничний розмір, установлений абз. 1 пп. 169.4.1 ПКУ.

Нагадаємо, що згідно з пп. 170.7.3 ПКУ не включається до оподатковуваного доходу сума нецільової благодійної допомоги, у т. ч. матеріальної, що надається резидентами - юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абз. 1 пп. 169.4.1 ПКУ, встановленого на 1 січня такого року. Такий показник у 2022 році становить 3470 грн.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.24 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Маєш питання щодо умов воєнного стану? Замов LIGA360 зі знижкою 40%. Отримуй аналітику й консультації з “гарячих” тем: податки, облік, мито, ліцензії, виплати, алгоритми дій для бізнесу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини