Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За період призупинення трудового договору працівник не заробить стажу щорічної відпустки – Держпраці

Реклама

В Управлінні Держпраці у Тернопільскій області відповіли на питання, чи враховують період призупинення дії трудового договору до стажу для щорічної основної відпустки.

У випадку призупиненням дії трудового договору роботодавець тимчасово припиняє забезпечувати працівника роботою і працівник тимчасово припиняє виконувати роботу за укладеним трудовим договором (ст. 13 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»). Відповідно, в цей період працівник фактично не працює і за ним не зберігається середній заробіток.

До стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку, зараховують час, коли працівник фактично не працював, але за ним згідно з законодавством зберігалися місце роботи (посада) та заробітна плата повністю або частково (ст. 9 Закону України «Про відпустки»).

Тож період призупинення дії трудового договору не враховують до стажу роботи для надання щорічної основної відпустки працівникові.

Додатково переглядайте статтю «Призупинення дії трудового договору: підстави та порядок документального оформлення».

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини