Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС нагадала алгоритм виправлення сум ЄСВ та реквізитів застрахованої особи в об’єднаній звітності

Реклама

Коригують дані податкового розрахунку відповідно до розділу V Порядку № 4 - вказують в ДПС.

При виявленні в додатку 1 до податкового розрахунку помилки лише в реквізитах, які стосуються застрахованої особи та не стосуються сум нарахованого ЄСВ, у відповідному додатку з типом «Уточнюючий» проводять коригування лише за рядками, які уточняють на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку з типом «Звітний» або «Звітний новий». Для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку відповідної графи вказують «1» - рядок на виключення, а в другому - «0» - рядок на введення.

Для виключення одного помилкового рядка з попередньо поданої (прийнятої) інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у відповідній графі додатків указати «1» - на виключення рядка.

Для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і у відповідній графі додатків указати «0» - на введення рядка.

Заповнюють «Уточнюючий» податковий розрахунок при коригуванні сум ЄСВ з використанням типів нарахувань 2 та 3.

Коли поза межами звітного (податкового) періоду необхідно одночасно уточнити інформацію щодо реквізитів та сум нарахованого ЄСВ стосовно застрахованих осіб у Додатку 1 до податкового розрахунку, поданого з типом «Звітний» або «Звітний новий», формують та подають до контролюючого органу податковий розрахунок з типом «Уточнюючий».

Для початку у податковому розрахунку з типом «Уточнюючий» проводять коригування реквізитів, які уточняють на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку з типом «Звітний» або «Звітний новий», а саме: для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію.

Потім формують податковий розрахунок з типом «Уточнюючий» для коригування показників ЄСВ використанням типів нарахувань 2 та 3.

Для коригувань необхідно сформувати та подати податковий розрахунок з типом «Уточнюючий», який має містити обов'язкові реквізити, визначені в рядках 01 - 05 та у рядку 031 для платників ЄСВ, а також інформацію про додатки, у яких буде проводитись коригування, та їх кількість, що визначені в рядку 06 Розрахунку. При цьому додатки, інформація щодо яких не коригують, у рядку 06 не вказують та не подають.

Зміни в оподаткуванні й звітності - усі важливі матеріали читайте в "Інтербух". Передплатіть видання зараз на період від 6 місяців й отримуйте знижку 10%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини