Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скасування пільг з розмитнення авто — законопроєкт

Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування» від 30.05.2022 р. № 7418.

Законопроєкт передбачає скасування пільг при ввезенні на територію України транспортних засобів. Зокрема, йдеться про скасування звільнення від оподаткування податком на додану вартість, акцизним податком та митом операцій з ввезення фізичними особами на митну територію України автомобілів. Скасовується також, зокрема, звільнення від оподаткування ПДВ операцій з ввезення товарів на митну територію України у митному режимі імпорту суб'єктами господарювання, які зареєстровані платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи. Такі зміни у разі прийняття закону мають запрацювати з 1 липня 2022 року.

Як бухгалтеру автоматично дізнаватися про зміни воєнного часу? У рішенні LIGA360:Бухгалтер. Норми оподаткування й бухобліку, особливості подання звітності й оплати праці - все подано в зручному форматі й систематизовано. Замов рішення прямо сьогодні за акційною ціною.

Водночас законотворці прописали норму, яка передбачає звільнення від сплати пенсійного збору при набутті права власності на легкові автомобілі, оснащені виключно електричними двигунами (одним або декількома).

Також передбачено зміни і щодо вимог перебування на єдиному податку за ставкою 2%. Зокрема, дозволять бути єдинниками на пільговій ставці 2% суб'єктам господарювання, які здійснюють імпорт автомобілів легкових, кузовів до них, причепів та напівпричепів, мотоциклів, транспортних засобів, призначених для перевезення 10 осіб і більше, транспортних засобів для перевезення вантажів. Ці зміни мають запрацювати з дня, наступного за днем опублікування закону (звісно, у разі прийняття цього закону).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини