Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ змінив умови автоцивілки

Реклама

НБУ заявляє, що посилив фінансовий захист власників наземних транспортних засобів.

По-перше, збільшуються розміри страхових сум за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів:

- до 160 000 грн на одного потерпілого за шкоду, заподіяну майну потерпілих (до змін ця сума становила 130 000 грн);

- до 320 000 грн на одного потерпілого за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю потерпілих (до змін ця сума становила 260 000 грн).

Таке збільшення страхових сум за договорами "автоцивілки" дозволить отримати кращий фінансовий захист. При цьому вартість полісу для споживачів суттєво не зросте.

По-друге, до 80 000 грн на потерпілого (до змін ця сума становила 50 000 грн) зросте розмір страхової виплати за шкоду, заподіяну майну потерпілих, у разі оформлення "європротоколу".

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

По-третє, враховуючи підвищення страхових сум та збільшення ліміту виплати за "європротоколом", розширюється діапазон значень коригуючого коефіцієнта до базового страхового платежу.

По-четверте, інформація про укладені електронні договори "Зелена картка" включатиметься до єдиної централізованої бази даних.

Перелічені зміни запрацюють із 1 липня 2022 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини