Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС назвала умову звільнення від штрафів за несвоєчасну реєстрацію акцизних накладних в період воєнного стану

Реклама

В ДПС відреагували на запитання, чи застосовують штрафи за порушення граничних термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних та за неподання/несвоєчасне подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового, вчинені під час дії воєнного стану.

Податківці вказали на вимоги пп. 69.1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ, за яким при відсутності можливості своєчасно виконати податковий обов'язок щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо, платники податків звільняються від передбаченої ПКУ відповідальності з обов'язковим виконанням таких обов'язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

За відсутності можливості у платника податків щодо своєї філії, представництва, відокремленого чи іншого структурного підрозділу своєчасно виконати свій податковий обов'язок щодо дотримання термінів акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо, такий платник податків звільняється від відповідальності, визначеної ПКУ, у межах діяльності, що провадиться через такі філії, представництва, відокремлені чи інші структурні підрозділи, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України.

Отримуй 5 робочих місць - плати за 2! Тільки в червні діють знижки на рішення LIGA360 для бізнесу. Надай ключовим ролям компанії - топменеджерам, бухгалтерам, кадровим фахівцям - інструменти для ухвалення рішень й управління ризиками. Деталі за посиланням.

Мінфін повинен затвердити порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків своїх податкових обов'язків.

Тому штрафи за порушення граничних термінів реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування та за неподання/несвоєчасне подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового, вчинені під час дії воєнного стану, не застосовують у разі відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов'язок із обов'язковим виконанням такого обов'язку протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Також ознайомтеся із аналітичним матеріалом «Відновлення реєстрації ПН/РК, подання звітності та сплата податків, податковий контроль: нюанси Закону №2260 та коментарі ДПС».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини