Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін змінить порядок блокування податкових накладних

Реклама

Мінфін розробив проект постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

В міністерстві переконують, що проект постанови підготовлено у зв'язку із виявленням численних випадків маніпулювання показниками та ознаками, визначеними Постановою № 1165, у разі відповідності яким подані для реєстрації податкові накладні/розрахунки коригування не перевіряються на відповідність критеріям ризиковості платника податку та критеріям ризиковості здійснення операцій.

Також виникла необхідність змін до Постанови № 1165 у зв'язку із відновлення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, що стало можливим після набрання чинності Законом № 2260.

В умовах воєнного стану бізнеси потребують роз'яснень з кадрових й податкових питань, мають бути чутливими щодо змін законодавства й надійності контрагентів. Щоб бути впевненими в своїх рішеннях, топкоманди замовляють LIGA360. Тільки в червні замов на вигідних умовах.

Серед пропонованих змін:

1. Включатимуться із перевірки за ознаками безумовної реєстрації розрахунки коригування, складені постачальником товарів/послуг до податкової накладної, складеної на отримувача - платника податку, в яких передбачається зменшення суми компенсації вартості хоча б одного з товарів/послуг їх постачальнику.

2. Комісії контролюючих органів прийматимуть рішення про неврахування таблиці даних платника податку, що врахована, зокрема, в автоматичному режимі, яке надсилатимуть платнику податку, якщо:

- стосовно платника податку прийнято рішення про відповідність критеріям ризиковості платника податку, визначених у пунктах 1-5 додатка 3 до цього Порядку;

- до контролюючого органу надійшла податкова інформація щодо невідповідності інформації, зазначеної в таблиці даних платника податків, видам економічної діяльності відповідно до Класифікатора видів економічної діяльності, кодам товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодам послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України, яка свідчить про надання платником податку недостовірної інформації в таблиці даних платника податку.

3. Скоригують перший Критерій ризиковості здійснення операцій. Це стосуватиметься порівняння величини залишків груп товарів (продукції), визначених ДПС та затверджених відповідним наказом, оприлюдненим на офіційному веб-сайті ДПС. Норму про перевищення залишків таких товарів на 50% приберуть.

Також автоматизований моніторинг стосуватиметься поданих податкових накладних/розрахунків коригування для реєстрації в ЕРПН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини