Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оформлюють призупинення трудового договору

Реклама

В Мінекономіки пояснюють, що призупинення дії трудового договору може відбуватися шляхом видання наказу (розпорядження) роботодавця.

Працівників допускається ознайомлювати із наказами (розпорядженнями), повідомленнями, іншими документами роботодавця з використанням визначених у трудовому договорі засобів електронного зв'язку. Підтверджує таке ознайомлення факт обміну відповідними електронними документами між роботодавцем та працівником.

Про передумови для призупинення трудового договору читайте за посиланням.

Слідкуй за змінами законодавства щодо дистанційної роботи, оплати праці чи звільнення працівників в умовах воєнного стану. Все потрібне для HR-фахівця й кадровика є у LIGA360. Замовляй сьогодні.

Треба зважати, що відшкодування зарплати, гарантійних та компенсаційних виплат працівникам на час призупинення дії трудового договору у повному обсязі покладають на державу, яка здійснює військову агресію проти України.

Зважаючи, що призупинення дії трудового договору не тягне за собою припинення трудових відносин, а також виконання інших обов'язків, передбачених трудовим договором, тож роботодавець повинен продовжувати вести облік в частині фіксації сум зарплати та компенсаційних виплат, які були б належні працівникові, якщо такого призупинення не було б.

Джерело: лист Мінекономіки від 09.05.2022 р. № 4712-06/22838-09.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини