Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікарняні за сумісництвом без довідки про зарплату з основного місця роботи: роз'яснення Фонду соцстраху

Реклама

Фонд соцстраху в листі від 04.04.2022 р. № 362-11-1 роз'яснив нюанси надання допомоги по тимчасовій непрацездатності за місцем роботи за сумісництвом.

Нагадали, що для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності за місцем роботи за сумісництвом застрахованій особі необхідно надати довідку про середню заробітну плату за основним місцем роботи. Адже це може вплинути на розрахунок середньої заробітної плати і, в свою чергу, на суму допомоги за місцем роботи за сумісництвом у випадку, якщо заробітна плата за основним місцем роботи перевищує розмір максимальної величини бази нарахування єдиного внеску.

Кадровий облік без рутини! Придбай рішення LIGA360 для HR-менеджерів й кадровиків - економ робочий час. Деталі за посиланням.

Враховуючи зазначене, Фонд соцстраху вказав, що довідка про середню заробітну плату за основним місцем роботи не впливає на прийняття рішення комісією (уповноваженим) із соціального страхування підприємства за місцем роботи за сумісництвом щодо призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, а лише використовується для правомірного обчислення суми такого матеріального забезпечення.

Дізнавайтеся першими про зміни законодавства під час воєнного стану. Усі нововведення, аналітика й консультації доступні в LIGA360. Замовляй сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини